15 Gru

Budyń czekoladowy z sosem malinowym

Sposób przygotowania:

Kaszę jaglaną przepłukać na sicie kilka razy wrzącą wodą. Przełożyć do rondelka, wlać mleko, przykryć i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem ok. 15 minut, aż kasza wchłonie cały płyn i będzie miękka.

Po ugotowaniu kaszę przełożyć do blendera, dodać kakao, miód i zmiksować na gładką masę.

Maliny gotować w osobnym rondelku, około 2 minut.

Budyń przełożyć do miseczki, polać sosem malinowym i udekorować całymi malinami.

Składniki:

- 1/4 szklanki kaszy jaglanej

- 1 szklanka mleka

- 1 łyżeczka miodu

- 1,5 łyżki kakao

- 50 g malin

 

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ