mgr Katarzyna Zawadzka
Gabinet Premium
02 Luty

Jajecznica z papryką i szczypiorkiem podana z pieczywem

Paprykę umyć, wyciąć gniazdo nasienne, pokroić w kostkę. Szczypiorek umyć i posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić paprykę. Podsmażyć około 5 minut. Do miseczki wybić jaja, dodać sól, pieprz i szczypiorek, wymieszać. Jaja wlać na patelnię i smażyć do pożądanej konsystencji. Podawać z pieczywem. Jedna porcja to około 240 kcal. Wielkość porcji należy dostosować do zaleceń w indywidualnym programie żywieniowym.

Składniki:

  • 100g (2 sztuki) jaj
  • 50g (1/5 sztuki) czerwonej papryki
  • 15g (3 łyżeczki) szczypiorku
  • 1g (szczypta) soli
  • 1g (szczypta) pieprzu
  • 3g (1/2 łyżeczki) oliwy z oliwek
  • 30g (1 sztuka) mini grahamki

Jajecznica z papryką i szczypiorkiem podana z pieczywem (701,0 KB)

Twój komentarz




POKAŻ