mgr Katarzyna Zawadzka
Gabinet Premium
06 Paź

Zupa krem z papryki i pomarańczy

Sposób przygotowania:

Pomarańcze dokładnie wyszorować, wcześniej można wymoczyć je w zimnej wodzie. Zetrzeć skórkę z (tylko zewnętrzna pomarańczowa część i wycisnąć sok).

W garnku na oliwie na średnim ogniu pod przykryciem dusić przez ok. 10 minut pokrojoną w kosteczkę paprykę, od czasu do czasu zamieszać. Dodać 2 łyżeczki startej skórki, wymieszać i gotować przez kolejne kilka minut.

Zmniejszyć ogień do minimum, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez ok. 20 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodać sok z pomarańczy i zmiksować w blenderze.

Przelać z powrotem do rondelka, doprawić solą i pieprzem. Podawać na ciepło lub jako chłodnik.

Składniki:

- 2 pomarańcze

- 2 łyżki oliwy extra vergine

- 2 duże czerwone papryki

- sól

- pieprz

Twój komentarz




POKAŻ