mgr Katarzyna Zawadzka
Gabinet Premium
28 Czerw

Fit pizza z płatków owsianych z pieczarkami, szynką i rukolą

Przygotowanie:

Wsypać płatki do miseczki, wlać wodę i wymieszać. Dodać jajko, szczyptę soli, oliwę i wymieszać dokładnie. Wyłożyć formę papierem do pieczenia i wylać powstałe ciasto. Piec przez 20 minut w 190 stopniach. Po upieczeniu posmarować spód przecierem pomidorowym, posypać tartym serem, szynką, pieczarkami i zapiec w piekarniku. Po wyłożeniu na talerz posypać rukolą.

 

Składniki:

Ciasto:

- 60 g (6 łyżek) płatków owsianych błyskawicznych

- 50g (1 sztuka) jajka

- 60g (1/4 szklanki) wody

- 5g (1 łyżeczka) oliwy z oliwek

- szczypta soli

Dodatki (według gustu), u mnie:

- 10g (2 łyżeczki) przecieru pomidorowego

- 30g (2 plastry) sera mozzarella

- 45g (3 małe sztuki) pieczarek

- 20g (2 plasterki) szynki

- 20 g (garstka) rukoli

 

SMACZNEGO!

Twój komentarz




POKAŻ