mgr Katarzyna Zawadzka
Gabinet Premium
20 List

Sernik z mango na zimno

Sposób przygotowania:

Spód:

Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na około 10 minut. Płatki mielilć na mąkę. Daktyle odsączyć z wody. Wszystkie składniki spodu zblendować na gładką masę. Masą wyłożyć spód tortownicy i odstawić do lodówki.

Masa serowa z mango:

Mango obrać ze skórki, pokroić na kawałki, wrzucić do blendera i zmiksować. Dodać ser twarogowy, jogurt i erytrytol, i ponownie zblendować. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie (około 1/2 szklanki wody) i dokładnie wymieszać. Rozpuszczoną żelatynę dodać do masy i dokładnie wymieszać. Gotową masę przelać na przygotowany wcześniej spód do tortownicy i wstawić do lodówki. Pozostawić do zastygnięcia na 3 godziny (u mnie na całą noc). Udekorować świeżymi owocami.

Składniki:

Spód:

- 100 g płatków owsianych

- 1 banan

- 1 łyżka kakao

- 15 daktyli

- 20 g oleju kokosowego

Masa serowa z mango:

- 200 g sera twarogowego chudego

- 400 g jogurtu greckiego

- 2 duże sztuki mango

- 6 łyżek erytrytolu

- 35 g żelatyny

- owoce do dekoracji (u mnie granat i pomarańcza).

Twój komentarz




POKAŻ