mgr Katarzyna Zawadzka
Gabinet Premium
16 Gru

ZUPA GRZYBOWA

Sposób przygotowania:
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Grzyby przepłukać na sitku, zalać je 2 szklankami gorącej wody i odstawić na ok. godzinę. Następnie dodać resztę wody i obrane warzywa, posolić. Gotować na małym ogniu aż grzyby zmiękną (ok. 30 minut). Można dodać odrobinę soku z cytryny i pieprz. Grzyby wyjąć i pokroić na paseczki. Makaron zalewać wywarem i dodawać grzybki pokrojone w paski.

Składniki na 8 porcji (1 porcja ok. 180 kcal):
- 2 litry wody
- 100 g suszonych grzybów leśnych
- 2 marchewki
- 1 pietruszka (korzeń)
- 1/4 pora,
- 1/4 selera (korzeń)
- 2 cebule
- 2 szklanki makaronu łazanki

Twój komentarz




POKAŻ