mgr Katarzyna Zawadzka
Gabinet Premium
14 Sty

Sałatka z fetą i malinami

Sposób przygotowania:

Szpinak umyć i osuszyć. Wyłożyć do miski. Awokado obrać i pokroić w kostkę, i rosypwać na sałatkę. Ser fetę pokroić w kostkę, granat obrać. Na sałatkę posypać fetę i granat. Peski słonecznika uprażyć na patelni.

Przygotować sos - wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać i polać nimi sałatkę. Posypać pestkami słonecznika.

 

Składniki:

- 1 opakowanie szpinaku świeżego

- 1/3 opakowania sera feta

- 1 granat

- 1 awokado

- 2 łyżki pestek słonecznika

Sos:

- 1/2 szklanki zagotowanych, ostudzonych malin

- 1 łyżka oleju rzepakowego

- 1 łyżeczka octu

- 3 łyżki musztardy sarepskiej

- 1 łyżeczka ziół prowansalskich

- 1 łyżeczka oregano

Twój komentarz




POKAŻ