mgr Katarzyna Zawadzka
Gabinet Premium
27 Marz

Tartaletki z budyniem

Sposób przygotowania:

Silikonowe foremki na babeczki posmarować masłem.

Piekarnik nagrzać do 180 stopni.

Banana rozgnieść dokładnie widelcem, dodać płatki owsiane, miód i wymieszać. Powstałym nadzieniem wykleić wysmarowane masłem silikonowe foremki. Wstawić do piekarnika i piec około 15 minut.

Budyń ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po wyjęciu foremek z piekarnika wypełnić je ugotowanym budyniem. Posypać kawałkami czekolady.

Składniki:

Spód:

- 70 g płatków owsianych (częściowo rozdrobnionych w blenderze)

- 1 banan

- 20 g miodu

- 5 g masła

Wypełnienie:

- 1/2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru

- 1 szklanka mleka 2%

- 1 kostka gorzkiej czekolady

Twój komentarz




POKAŻ