mgr Katarzyna Zawadzka
Gabinet Premium
19 Kwie

Zapiekanki

Sposób przygotowania:

Warzywa umyć i obrać. Cebulkę i paprykę pokroić w drobną kostkę i wrzucić na patelnię z rozgrzaną oliwą, posolić. Pieczarki zetrzeć na tarce i dodać do zarumienionej cebuli. Smażyć, aż woda z pieczarek odparuje. Doprawić pieprzem i papryką.

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Bułkę przekroić na 3 części. Na bułki nałożyć farsz warzywny i posypać serem żółtym. Zapiekanki wstawić do piekarnika. Piec do momentu aż ser się rotopi (około 10 minut).

Składniki:

- 1 bułka grahamka

- 1/2 czerwonej papryki

- 1/2 średniej cebuli

- 5 pieczarek

- 15 g starego sera żółtego

- 1 łyżeczka oleju rzepakowego

- 2 g (1/2 łyżeczki) przyprawy papryki słodkiej

- szczypta soli i pieprzu

Twój komentarz




POKAŻ