mgr Katarzyna Zawadzka
Gabinet Premium
05 Kwie

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i serem Feta

Sposób przygotowania:

Jajka ugotować na twardo (gotować około 7 minut od zagotowania się wody). Ostudzić. Ostrym nożem (najlepiej z piłką) przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka do miseczki. Dodać pokrojone w drobną kostkę suszone pomidory, posiekany szczypiorek, ser Feta, jogurt, doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie rozgnieść i wymieszać. Przygotowanym farszem napełniać połówki jajek. Udekorować rzeżuchą.

Składniki:

- 3 jajka

- 3 suszone pomidory (odsączone z zalewy)

- 15 g (1 platerek) sera Feta

- 50 g (2 łyżki) jogurtu naturalnego

- garść szczypiorku

- szczypta soli i pieprzu

- rzeżucha (do dekoracji).

Twój komentarz




POKAŻ