mgr Katarzyna Zawadzka
Gabinet Premium
11 Lip

Grzanki ze szparagami, łososiem i sadzonym jajkiem

Sposób przygotowania:

Szparagi umyć i odłamać twarde części (same pękną w odpowiednim miejscu). Gotować w osolonej wodzie około 4 minut. Jaja usmażyć na patelni na oleju. Chleb włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać około 7 minut. Na zarumienione grzanki położyć wędzonego łososia, ugotowane szparagi, plasterki suszonych pomidorów i sadzone jajka. Udekorować listkami bazylii i świeżo mielonym czarnym pieprzem.

Składniki:

- 3 kromki chleba orkiszowego

- 40 g łososia wędzonego

- 1/2 pęczka szparagów

- 2 suszone pomidory

- 3 jajka

- 1 łyżeczka oleju rzepakowego

- pieprz czarny

- kilka listków świeżej bazylii.

Twój komentarz




POKAŻ