mgr Katarzyna Zawadzka
Gabinet Premium
14 Wrze

Cukinia faszerowana

Jeśli jeszcze nie próbowaliście tej potrawy to gorąco polecam. Korzystajmy póki sezon trwa.

Składniki:

- 600g (1 duża) cukinia
- 100g (porcja) mięsa mielonego z indyka 
- 25g (1/2 sztuki) cebuli 
- 10g (1 łyżka) oleju rzepakowego lub oliwy
- 15g (1 łyżka) koncentratu pomidorowego 
- 30g (3 łyżki) kaszy kuskus 
- 50g (porcja) sera feta
 
Sposób przygotowania:
Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać mięso, doprawić wedle uznania i podsmażyć. Kaszę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do mięsa dodać kaszę, koncentrat, pokruszony ser i wymieszać. Cukinie umyć, przeciąć na pół i wydrążyć środek. Do środka wyłożyć farsz i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 minut. 

Twój komentarz




POKAŻ