
Oliwa z oliwek w profilaktyce chorób serca
Od lat żywieniowcy alarmują aby w codziennej diecie zwiększać spożycie olejów roślinnych kosztem tłuszczów zwierzęcych.
czytaj więcejOd lat żywieniowcy alarmują aby w codziennej diecie zwiększać spożycie olejów roślinnych kosztem tłuszczów zwierzęcych.
czytaj więcejSchorzenia reumatyczne to około 200 różnych chorób stawów i kości (zapalnych, wrodzonych, pourazowych, zwyrodnień), których przyczyny wciąż nie są znane. Różnią się one przede wszystkim ...
czytaj więcejZ doc. dr. hab. n. med. Wiesławem Tarnowskim, chirurgiem z Kliniki Chirurgii Ogólnej i Przewodu Pokarmowego szpitala im. prof. W. Orłowskiego w Warszawie rozmawia Magdalena ...
czytaj więcejDieta cukrzycowa przestała być restrykcyjna. Coraz częściej stosowana jest także przez ludzi zdrowych. Każda dieta ma pewne ograniczenia, wymaga np. zrezygnowania ze słodyczy i znacznego ...
czytaj więcej