mgr Katarzyna Zawadzka
Gabinet Premium
02 Luty

Jogurtowo-owocowy przekładaniec

Jabłko obrać i pokroić. Wszystkie owoce zmiksować przy użyciu blendera. Do szklanki nakładać naprzemiennie jogurt i mus owocowy. Migdały prażyć na suchej patelni, ostudzić. Wierzch deseru posypać płatkami migdałów. Jedna porcja to około 180 kcal. Wielkość porcji należy dostosować do zaleceń w indywidualnym programie żywieniowym.

Składniki:

  • 30g (1/4 szklanki) mrożonych truskawek
  • 30g (1/4 szklanki) mrożonych borówek
  • 90g (1/2 średniej sztuki) jabłka
  • 150g (1 kubek) jogurtu naturalnego 2%
  • 5g (1 łyżeczka) płatków migdałowych

Jogurtowo - Owocowy przekładaniec (765,6 KB)

Twój komentarz




POKAŻ