Składniki:
- 2 kg kiszonej kapusty
- 70 dkg pręgi wołowej
- 2 marchewki
- 3 cebule
- 5 łyżek oleju rzepakowego
- 200 g suszonych grzybów
- 100g suszonych śliwek
- 8 listków laurowych
- 1 opakowanie majeranku
- pieprz
Przygotowanie:
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zrumienić na 2 łyżkach oleju. Mięso umyć, pokroić na małe kawałki i obsmażyć na pozostałej części oleju. Do garnka włożyć kapustę (jeśli ktoś nie lubi zbyt kwaśnej można ją wcześniej przepłukać wodą), dodać mięso, cebulę, startą marchewkę, grzyby, śliwki i przyprawy, podlać wodą. Gotować na małym ogniu około 3 godziny.
Składniki:
- 2 kg kiszonej kapusty
- 70 dkg pręgi wołowej
- 2 marchewki
- 3 cebule
- 5 łyżek oleju rzepakowego
- 200 g suszonych grzybów
- 100g suszonych śliwek
- 8 listków laurowych
- 1 opakowanie majeranku
- pieprz
Twój komentarz