mgr Katarzyna Zawadzka
Gabinet Premium
18 Gru

Bigos

Przygotowanie:

Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zrumienić na 2 łyżkach oleju. Mięso umyć, pokroić na małe kawałki i obsmażyć na pozostałej części oleju. Do garnka włożyć kapustę (jeśli ktoś nie lubi zbyt kwaśnej można ją wcześniej przepłukać wodą), dodać mięso, cebulę, startą marchewkę, grzyby, śliwki i przyprawy, podlać wodą. Gotować na małym ogniu około 3 godziny.

Składniki:

- 2 kg kiszonej kapusty

- 70 dkg pręgi wołowej

- 2 marchewki

- 3 cebule

- 5 łyżek oleju rzepakowego

- 200 g suszonych grzybów

- 100g suszonych śliwek

- 8 listków laurowych

- 1 opakowanie majeranku

- pieprz

Twój komentarz




POKAŻ