mgr Katarzyna Zawadzka
Gabinet Premium
20 Sier

Papryka faszerwowana

Piekarnik nagrzać do 150 stopni.

Papryki umyć, ściąć górę papryk, środek wydrążyć i oczyścić.

Do miski włożyć mielone mięso, posiekaną cebulę, natkę pietruszki, papryczkę pepperoni. Wsypać surowy ryż, kukurydzę,  fasolę i wszystkie przyprawy. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

Gotowym farszem wypełnić wnętrza papryk, przykryć ściętą górą papryk.

Papryki ustawić w rondlu, zalać (do 1/4 wysokości papryk) przecierem pomidorowym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i piec około 40 minut.

Smacznego!

Składniki:

- papryki czerwone

- filet z indyka mielony

- cebula

- kukurydza konserwowa

- fasola czerwona konserwowowa

- natka pietruszki

- papryczka pepperoni

- przyprawa papryka słodka

- sól

- pieprz czarny

- ryż biały i brązowy

- przecier pomidorowy

Twój komentarz




POKAŻ