Piekarnik nagrzać do 150 stopni.
Papryki umyć, ściąć górę papryk, środek wydrążyć i oczyścić.
Do miski włożyć mielone mięso, posiekaną cebulę, natkę pietruszki, papryczkę pepperoni. Wsypać surowy ryż, kukurydzę, fasolę i wszystkie przyprawy. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Gotowym farszem wypełnić wnętrza papryk, przykryć ściętą górą papryk.
Papryki ustawić w rondlu, zalać (do 1/4 wysokości papryk) przecierem pomidorowym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i piec około 40 minut.
Smacznego!
Składniki:
- papryki czerwone
- filet z indyka mielony
- cebula
- kukurydza konserwowa
- fasola czerwona konserwowowa
- natka pietruszki
- papryczka pepperoni
- przyprawa papryka słodka
- sól
- pieprz czarny
- ryż biały i brązowy
- przecier pomidorowy
Galeria Papryka faszerwowana
Twój komentarz