mgr Katarzyna Zawadzka
Gabinet Premium
17 Wrze

Ciasto ze śliwkami

Przygotowanie:

Foremknę (o wymiarach 25x35cm) wysmarować olejem i obsypać mąką.

W jednej misce rozgnieść banany.

W większej misce zmiksować jajka z olejem i dodać do nich mąkę, proszek, sodę, kakao i zgniecione banany.

Miksować aż wszystko połączy się w jednolitą masę.

Do przygotowanej formeki wlać masę i na wierzchu położyć pokrojone na połówki śliwki (skórką do dołu).

Ciasto piec przez 50 minut w temperaturze 200°C (bez termoobiegu).

Smacznego :)

Składniki:

- 400 gram mąki orkiszowej (typ 2000)

- 6 łyżek gorzkiego kakao

- 1 łyżeczka proszku do pieczenia

- 1 łyżeczka sody oczyszczonej

- 5 jajek

- 5 bananów

- 250ml oleju rzepakowego

- 17 śliwek.

Twój komentarz




POKAŻ