mgr Katarzyna Zawadzka
Gabinet Premium
08 Wrze

Kulki bounty malinowe

Przygotowanie kulek bounty:

Podgrzać mleko kokosowe z miodem i solą. Jak wszystko się połączy i powstanie jednolita masa, dodać maliny, zdjąć z ognia i wymieszać. Dosypać wiórki kokosowe, siemie lniane i wymieszać. Jeśli mleko kokosowe w puszcze jest bardzo rzadkie to możliwe, że będzie trzeba dosypać trochę więcej wiórków, tak aby można było łatwiej je przerobić na kulki. Masę kokosową uformować w kształt kulek i odstawić do lodówki na około 2 godziny, aby ostygły i stwardniały.


Przygotowanie polewy:

Rozpuścić w garnuszku czekoladę, olej kokosowy oraz mleko. Wszystko dokładnie wymieszać i w takiej czekoladzie zanurzać kulki kokosowe.
Oblane czekoladą kulki bounty odłożyć jeszcze na 1 godzinę do lodówki, tak aby zastygła.

Smacznego!

Składniki:

- puszka mleka kokosowego

- ok. 200 g wiórków kokosowych

- 4 łyżki siemienia lnianego mielonego

- 3 łyżki miodu

- 1 szklanka malin

- szczypta soli

Składniki na polewę:

- 1 gorzka czekolada

- 3 łyżki oleju kokosowego

- 2-3 łyżki mleka kokosowego

Twój komentarz




POKAŻ