Przygotowanie kulek bounty:
Podgrzać mleko kokosowe z miodem i solą. Jak wszystko się połączy i powstanie jednolita masa, dodać maliny, zdjąć z ognia i wymieszać. Dosypać wiórki kokosowe, siemie lniane i wymieszać. Jeśli mleko kokosowe w puszcze jest bardzo rzadkie to możliwe, że będzie trzeba dosypać trochę więcej wiórków, tak aby można było łatwiej je przerobić na kulki. Masę kokosową uformować w kształt kulek i odstawić do lodówki na około 2 godziny, aby ostygły i stwardniały.
Przygotowanie polewy:
Rozpuścić w garnuszku czekoladę, olej kokosowy oraz mleko. Wszystko dokładnie wymieszać i w takiej czekoladzie zanurzać kulki kokosowe.
Oblane czekoladą kulki bounty odłożyć jeszcze na 1 godzinę do lodówki, tak aby zastygła.
Smacznego!
Składniki:
- puszka mleka kokosowego
- ok. 200 g wiórków kokosowych
- 4 łyżki siemienia lnianego mielonego
- 3 łyżki miodu
- 1 szklanka malin
- szczypta soli
Składniki na polewę:
- 1 gorzka czekolada
- 3 łyżki oleju kokosowego
- 2-3 łyżki mleka kokosowego
Twój komentarz