Sposób przygotowania:
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
Pierś kurczaka pokroić w kosteczkę, doprawić solą, pieprzem i połową zgniecionego przez praskę czosnku.
Rozgrzać oliwę na patelni, włożyć kurczaka i obsmażyć z każdej strony. Na koniec dodać posiekane suszone pomidory.
Szpinak umyć.
Następnie na patelnię dodać resztę startego czosnku, przyprawę curry, kurkumę oraz szpinak i smażyć mieszając przez minutę aż szpinak zwiędnie. Na sam koniec smażenia dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.
Zestawić z ognia. Dodać jogurt i wymieszać.
Podawać z makaronem.
Składniki:
- 100 g makaronu pełnoziarnistego
- 200 g szpinaku
- 200 g filetu z kurczaka
- 7 sztuk pomidorków koktajlowych
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego
- 5 kawałków suszonych pomidorów
- 1 łyżeczka curry (przyprawy w proszku)
- szczypta kurkumy
- 100 g jogurtu naturalnego
Galeria Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie curry
Twój komentarz