mgr Katarzyna Zawadzka
Gabinet Premium
06 Paź

Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie curry

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.

Pierś kurczaka pokroić w kosteczkę, doprawić solą, pieprzem i połową zgniecionego przez praskę czosnku.

Rozgrzać oliwę na patelni, włożyć kurczaka i obsmażyć z każdej strony. Na koniec dodać posiekane suszone pomidory.

Szpinak umyć.

Następnie na patelnię dodać resztę startego czosnku, przyprawę curry, kurkumę oraz szpinak i smażyć mieszając przez minutę aż szpinak zwiędnie. Na sam koniec smażenia dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.

Zestawić z ognia. Dodać jogurt i wymieszać.

Podawać z makaronem.

Składniki:

- 100 g makaronu pełnoziarnistego

- 200 g szpinaku

- 200 g filetu z kurczaka

- 7 sztuk pomidorków koktajlowych

- 2 ząbki czosnku

- 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego

- 5 kawałków suszonych pomidorów

- 1 łyżeczka curry (przyprawy w proszku)

- szczypta kurkumy

- 100 g jogurtu naturalnego

Twój komentarz




POKAŻ