mgr Katarzyna Zawadzka
Gabinet Premium
03 Wrze

Owoce pod kruszonką

Sposób przygotowania:

Kokilkę wysmarować masłem.

Owoce umyć. Śliwki przekroić na pół i wyjąć pestki. Jabłko obrać i pokroić w cienkie plasterki.

Orzechy zmiksować w blenderze. Do miski wsypać orzechy, płatki owsiane, ksylitol i dodać masło. Ugniatać, aż powstanie kruszonka.

Do kokilki włożyć owoce, posypać cynamonem. Przykryć kruszonką.

Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 20 minut.

Składniki (na jedną porcję):

- 1,5 śliwki

- 1/2 małego jabłka

- szczypta cynamonu

- 5g masła

- 10g orzechów laskowych

- 20g płatków owsianych

- 2g ksylitolu.

Twój komentarz




POKAŻ