mgr Katarzyna Zawadzka
Gabinet Premium
07 Gru

Sałatka z mozzarellą, pomarańczą i granatem

Sposób przygotowania:

Na talerzu ułożyć roszponkę. Pomarańczę obrać, pokroić w kawałki i ułożyć na roszponce. Granata obrać i wyłuskać ziarneka. Mozzarellę pokroić i położyć na sałatkę, posypać ziarenkami granata. Pomidorki koktajlowe przekroić na połówki i dołożyć do sałatki.

Wszystkie składniki sosu włożyć do szklanki i dokładnie wymieszać. Gotowym sosem polać sałatkę.

 

Składniki:

- 2 garści roszponki

- 1/2 pomarańczy

- 1/2 granata

- 5 pomidorów koktalowych

- 1/4 kulki mozzarelli

Sos:

- 1 łyżeczka miodu

- 1 łyżeczka musztardy

- 1 łyżeczka oliwy z oliwek

- szczypta czarnego pieprzu

 

Twój komentarz




POKAŻ