mgr Katarzyna Zawadzka
Gabinet Premium
05 Luty

Deser a la Kinder Maxi King

Sposób przygotowania:

Daktyle zalać ciepłym mlekiem. Odstawić na godzinę do namoczenia.

Ser biały zblendować z jogurtem i ksylitolem na gładką masę.

Daktyle odcedzić (nie wylewać mleka). Zmiksować je blenderem, dodając taką ilość mleka z wcześniejszego namaczania, by otrzymać gładką masę.

Orzeszki posiekać.

Gorzką czekoladę roztopić w kąpieli wodnej.

W pucharku układać kolejno: warstwę serową, karmel z daktyli, kolejną warstwę serową, itp. Całość polać czekoladą i posypać orzeszkami.

Składniki (na 2 porcje):

- 150 g sera twarogowego półtłustego

- 150 g jogurtu naturalnego gęstego

- 2 łyżeczki ksylitolu

- 1/2 szklanki daktyli

- 1/2 szklanki mleka 2%

-  4 kostki gorzkiej czekolady

- orzeszki arachidowe (do posypania)

Twój komentarz




POKAŻ