mgr Katarzyna Zawadzka
Gabinet Premium
27 Sty

SEROWA CHMURKA

Sposób przygotowania:

Masło roztopić, dodać płatki i miód. Wymieszać i wyłożyć na spód tortownicy, wyrównać i docisnąć.

Przygotować masę: Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody, a kiedy lekko przestygnie, połączyć z jogurtem naturalnym. Ser zmiksować z erytrytolem. Dodać ziarenka wanilli, jogurt z żelatyną i dokładnie wymieszać.

Masę wyłożyć na przygotowany spód, schłodzić w lodówce, aż zastygnie. Przed podaniem udekorować roztopioną czekoladą oraz granatem.

Składniki:

- 15 dag płatków owsianych błyskawicznych

- 2 łyżki miodu

- 6 dag masła

- 1/2 granata

- 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady

Masa serowa:

- 50 dag mielonego chudego twarogu

- 1 szklanka gęstego jogurtu naturalnego

- 6 łyżek erytrytolu

- 7 łyżeczek żelatyny

- 1/2 laski wanilii.

Liczba porcji 12

1 porcja:197 kcal, 12 g białka, 6,3 g tłuszczu, 23,5 g węglowodanów, 0,8 błonnika.

Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ