SEROWA CHMURKA
Napisany przez Katarzyna Zawadzka Przepisy Powrót
Sposób przygotowania:
Masło roztopić, dodać płatki i miód. Wymieszać i wyłożyć na spód tortownicy, wyrównać i docisnąć.
Przygotować masę: Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody, a kiedy lekko przestygnie, połączyć z jogurtem naturalnym. Ser zmiksować z erytrytolem. Dodać ziarenka wanilli, jogurt z żelatyną i dokładnie wymieszać.
Masę wyłożyć na przygotowany spód, schłodzić w lodówce, aż zastygnie. Przed podaniem udekorować roztopioną czekoladą oraz granatem.
Składniki:
- 15 dag płatków owsianych błyskawicznych
- 2 łyżki miodu
- 6 dag masła
- 1/2 granata
- 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
Masa serowa:
- 50 dag mielonego chudego twarogu
- 1 szklanka gęstego jogurtu naturalnego
- 6 łyżek erytrytolu
- 7 łyżeczek żelatyny
- 1/2 laski wanilii.
Liczba porcji 12
1 porcja:197 kcal, 12 g białka, 6,3 g tłuszczu, 23,5 g węglowodanów, 0,8 błonnika.
Smacznego!
Twój komentarz