Składniki:
- 300 g mielonej piersi z indyka
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 średnia cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1/4 łyżeczki chili
- 1/2 łyżeczki zmielonego kminu rzymskiego (kuminu)
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1/2 puszki pomidorów
- 1/2 łyżeczki erytrytolu
- 1 czerwona papryka
- 1/2 puszki czerwonej fasoli konserwowej
- 200 g ryżu
Sposób przygotowania:
Na dużej patelni, na oliwie zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę, dodać starty czosnek, chilli, kmin rzymski i oregano i mieszając smażyć przez 1 minutę. Stopniowo dodawać zmielone mięso i podsmażyć
Dodać pomidory . Wymieszać i doprawić erytrytolem, pieprzem oraz szczyptą soli.
Przykryć i dusić przez około 20 minut na umiarkowanym ogniu, co jakiś czas zamieszać. Dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę. Gotować pod przykryciem przez około 10 minut, od czasu do czasu zamieszać. Na koniec dodać fasolę i gotować pod przykryciem przez ok. 3 minuty.
Twój komentarz