Składniki:
- Filet z dorsza 120 g (sztuka)
- Liść laurowy 1 g (1 sztuka)
- Marchew 50 g (1 sztuka)
- Oliwa z oliwek 10 g (1 łyżka)
- Pietruszka - korzeń 20 g (pół sztuki)
- Przecier pomidorowy 7 g (1 łyżeczka)
- Przyprawa tymianek 1,5 g (pół)
- Seler korzeniowy 60 g (1 plaster)
- Sok z cytryny 6 g (1 łyżka)
Sposób przygotowania:
Rybę umyć, osuszyć i skropić sokiem z cytryny. Doprawić odrobiną soli, pieprzu i tymiankiem. Włożyć do piekarnika i piec około 20 minut w 180 stopniach. Warzywa umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Oliwę rozgrzać na patelni, wrzucić warzywa i podsmażyć. Podlać kilkoma łyżkami wody, dodać liść laurowy i dusić do miękkości około 15 minut. Pod koniec duszenia dodać przecier pomidorowy, sól, pieprz. Sos zagotować i zalać nim rybę. Odstawić do ostygnięcia.
Kontakt:
- 537 468 648
mgr Katarzyna Zawadzka
OPINIA PACJENTA: Polecam! Przepisy są proste w przygotowaniu, smaczne, nie chodzę głodna, a co najważniejsze chudnę. Stosuję dietę od Pani Kasi od 6 miesięcy i schudłam w tym czasie ponad 20 kg, a przy tym moje badania krwi się znacznie poprawiły. Podwyższony poziom cholesterolu ...
Twój komentarz