Składniki na spód:
- 1 szklanka płatków owsianych.
- 1 żółtko
- 2 łyżki siemienia lnianego
- 4 łyżki masła orzechowego
Składniki na masę:
- 500 g chudego twarogu
- 2 jajka + 1 białko
- 1 niedojrzały (zielonkawy) banan
- 3 łyżki słodzidła (erytrolu/ ksylitolu/stewii)
- 300 g ulubionych owoców (u mnie jagody i maliny - rozmrożone)
Sposób przygotowania spodu:
Płatki owsiane zmielić na mąkę. Do mąki owsianej dodać siemię, żółtko, masło i zmiksować. Wyłożyć ciastem spód formy do tarty i piec 10 minut w 180 stopniach.
Sposób przygotowania masy:
Ser zmiksować ze słodzidłem, bananem i żółtkami. Ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać z masą serową. Wylać masę na upieczony spód, wyłożyć na wierzch owoce i piec przez ok. 40 minut w 180 st. Można przykryć tartę papierem, aby owoce się nie przypaliły.
Twój komentarz