Składniki:
- 3 jajka
- 7 pomidorków koktajlowych
- 2 łyżki fasoli czerwonej konserwowej
- garść szczypiorku
- 1 łyżeczka masła
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- 20 g (plaster) sera żółtego.
Sposób przygotowania:
Jajka wybić do miseczki i ubijać mikserem przez około 20 sekund. Dodać sól i pieprz. Na rozgrzaną patelnię dodać masło i rozprowadzić po całej powierzchni patelni. Masę jajeczną wylać na patelnię. Po 30 sekundach posypać posiekanym szczypiorkiem, pokrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi i fasolą czerwoną (opłukaną z zalewy). Posypać startym serem żółtym. Smażyć kilka minut (około 5), aż omlet zacznie swobodnie odchodzić od dna patelni i się zarumieni, a góra zesztywnieje.
Twój komentarz