Składniki:
- 1 bułka grahamka
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 średniej cebuli
- 5 pieczarek
- 15 g starego sera żółtego
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego
- 2 g (1/2 łyżeczki) przyprawy papryki słodkiej
- szczypta soli i pieprzu
Sposób przygotowania:
Warzywa umyć i obrać. Cebulkę i paprykę pokroić w drobną kostkę i wrzucić na patelnię z rozgrzaną oliwą, posolić. Pieczarki zetrzeć na tarce i dodać do zarumienionej cebuli. Smażyć, aż woda z pieczarek odparuje. Doprawić pieprzem i papryką.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Bułkę przekroić na 3 części. Na bułki nałożyć farsz warzywny i posypać serem żółtym. Zapiekanki wstawić do piekarnika. Piec do momentu aż ser się rotopi (około 10 minut).
Twój komentarz