Jogurtowy serniczek na otrębowym spodzie
Napisany przez Katarzyna Zawadzka Przepisy Powrót
Sposób przygotowania:
Spód:
Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać łyżką. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i równomiernie
wyłożyć powstałą masę. Piec w nagrzanym piekarniku do 170 stopni minut przez 10 minut.
Masa jogurtowa:
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodać stopniowo stewię, aromat i budynie. Wszystko razem
zmiksować, do połączenia składników. Następnie wlać jogurty i miksować przez moment na najniższych obrotach. Masę serową
przelać na podpieczone ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku do 170 stopni przez 40 minut. Po upieczeniu sernika, zostawić go do
ostygnięcia w piekarniku. Następnie sernik włożyć do lodówki do stężenia na kilka godzin.
Składniki:
Spód:
- 60 g (6 łyżek) otrębów owsianych (nie mielonych)
- 4 g (1 łyżeczka) proszku do pieczenia
- 90 g (3 sztuki) żółtka jaja
- 10 g (1 łyżka) stewii lub innego słodzika w proszku
- 40 g (4 łyżki) mleka 1,5% tłuszczu
Masa jogurtowa:
- 800 g (2 duże kubki) jogurtu naturalnego 2%
- 120 g (4 sztuki) białka jaja
- 100g (1/2 szklanki) stewii
- 80 g (2 paczki) budyniu waniliowego, proszku bez cukru
- 1 g (kilka kropli) olejku cytrynowego
Galeria Jogurtowy serniczek na otrębowym spodzie
Twój komentarz