mgr Katarzyna Zawadzka
Gabinet Premium
05 Kwie

Jogurtowy serniczek na otrębowym spodzie

Sposób przygotowania:

Spód:
Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać łyżką. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i równomiernie
wyłożyć powstałą masę. Piec w nagrzanym piekarniku do 170 stopni minut przez 10 minut.

Masa jogurtowa:

Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodać stopniowo stewię, aromat i budynie. Wszystko razem
zmiksować, do połączenia składników. Następnie wlać jogurty i miksować przez moment na najniższych obrotach. Masę serową
przelać na podpieczone ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku do 170 stopni przez 40 minut. Po upieczeniu sernika, zostawić go do
ostygnięcia w piekarniku. Następnie sernik włożyć do lodówki do stężenia na kilka godzin.

Składniki:

Spód:
- 60 g (6 łyżek) otrębów owsianych (nie mielonych)
- 4 g (1 łyżeczka) proszku do pieczenia
- 90 g (3 sztuki) żółtka jaja
- 10 g (1 łyżka) stewii lub innego słodzika w proszku
- 40 g (4 łyżki) mleka 1,5% tłuszczu

Masa jogurtowa:
- 800 g (2 duże kubki) jogurtu naturalnego 2%
- 120 g (4 sztuki) białka jaja
- 100g (1/2 szklanki) stewii
- 80 g (2 paczki) budyniu waniliowego, proszku bez cukru
- 1 g (kilka kropli) olejku cytrynowego

Twój komentarz




POKAŻ