mgr Katarzyna Zawadzka
Gabinet Premium
06 Kwie

Marynowana pierś z indyka

Sposób przygotowania:
Oliwę wymieszać z przyprawami. Filet z indyka umyć, osuszyć i natrzeć przygotowaną marynatą. Następnie odstawić na godzinę
do lodówki. Mięso przełożyć do brytfanny. Masło pokroić w paski i obłożyć nim mięso, opcjonalnie można też polać mięso
winem. Pieczeń piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez godzinę. Co jakiś czas podlewać indyka powstałym sosem.

Składniki:
- 600g (1 sztuka) fileta z indyka
- 20 g (2 łyżki) oliwy z oliwek
- 2 g (szczypta) soli
- 2 g (1 szczypta) pieprzu czarnego mielonego
- 3 g (1 łyżeczka) przyprawy tymianek
- 3 g (1 łyżeczka) przyprawy majeranek
- 3 g (1 łyżeczka) przyprawy estragon
- 40 g (4 łyżki) wytrawnego, białego wina
- 50 g (1/4 kostki) masła

Twój komentarz




POKAŻ