mgr Katarzyna Zawadzka
Gabinet Premium
18 Maj

Sałatka z pomarańczą i granatem z serem halloumi

Sposób przygotowania:

Sałatę umyć i porwać na kawałki. Ogórki obrać i pokroić w plasterki. Pomarańcze obrać i pokroić w półplasterki. Cebulę pokroić w kostkę. Granata obrać. Oliwki pokroić w krążyki. Wszystkie warzywa i owoce ułożyć na talerzu. Ser halloumi pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni z obu stron, aż się zarumienią. Dodać do sałatki. Wszystkie składniki sosu wymieszać razem i gotowym sosem polać sałatkę.

 

Składniki:

- 2 liście sałaty lodowej

- 2 ogórki gruntowe

- 1/4 czerwonej cebuli

- 6 czarnych oliwek

- 1 pomarańcza

- 1/4 granata

- 100 g sera halloumi

Sos:

- 1 łyżeczka oliwy z oliwek

- 1 łyżeczka miodu

- 1 łyżeczka musztardy

- szczypta pieprzu

- 1 mały ząbek czosnku

Twój komentarz




POKAŻ