mgr Katarzyna Zawadzka
Gabinet Premium
03 Czerw

Batoniki orzechowe

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki oprócz czekolady i mleka połączyć, tak, aby stanowiły jednolitą masę. Można wyrobić ręką lub w malakserze na najmniejszych obrotach. Jeżeli masa będzie bardzo sypka można dodać 2-3 łyżki wody. Na podłużną foremkę (keksówkę) wyłożonej papierem do pieczenia wyłożyć masę i dokładnie ugnieść. Piec 15 min w 170 stopniach. Po przestygnięciu pokroić na porcje i udekorować czekoladą roztopioną w łaźni wodnej z odrobiną mleka.

Składniki:

- 100 g płatków owsianych

- 60 g masła orzechowego

- 30 g miodu płynnego

- 30 g orzeszków ziemnych

- 20 g nasion chia lub nasion lnu

- 20 g (4 kostki) gorzkiej czekolady

- kilka łyżek mleka 2%.

Twój komentarz




POKAŻ