mgr Katarzyna Zawadzka
Gabinet Premium
18 Lip

Jajecznica ze szparagami i suszonymi pomidorami

Sposób przygotowania:

Na patelni rozgrzać olej. Ugotowane szparagi pokroić na kawałki, zostawiając główki w całości. Suszone pomidory pokroić w cienkie plasterki. Na patelnię wrzucić szparagi i suszone pomidory. Chwilkę podsmażyć (około 1 minuty, aby nabrały temperatury). Dodać jajka, doprawić solą i pieprzem do smaku. Smażyć do uzyskania pożądanej konsystencji.

Podawać z pieczywem i świeżymi warzywami.

Składniki:

- 2 jajka

- 5 ugotowanych, cienkich szparagów

- 2 szuszone pomidory

- 1 łyżeczka oleju rzepakowego

- 2 kromki chleba orkiszowego

- 1/2 pomidora

- 1/4 żółtej papryki.

Twój komentarz




POKAŻ