mgr Katarzyna Zawadzka
Gabinet Premium
27 Lip

Placki z cukinii

Sposób przygotowania:

Cukinię obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Posolić, zostawić na 10 minut. Odcisnąć sok. Dodać drobno posiekaną cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać przyprawy, jajko i mąkę. Całość dokładnie wymieszać. Smażyć na patelni posmarowanej olejem. Najlepiej formować niewielkie placuszki - łatwiej się przewraca. Smażyć z obu stron do momentu zarumienienia.

Składniki:

- 500 g cukinii

- 80 g mąki pełnoziarnistej

- sól i pieprz

- 1 cebula

- 1 ząbek czosnku

- 1 jajko

- 20 g oleju rzepakowego

- 150 g jogurtu naturalnego.

Twój komentarz




POKAŻ