Sposób przygotowania:
Ugotować kukurydzę (8 min), brokuły (3 min), oraz makaron (5 min). Filety z kurczaka pokroić na 2 cm kawałki, posypać białym pieprzem, dodać starty czosnek, imbir i wymieszać.
Sos hoisin: wszystkie składniki włożyć do rondelka i podgrzewać cały czas energicznie mieszając (najlepiej za pomocą rózgi) aż składniki się połączą a sos będzie jednolity.
W woku lub na dużej patelni rozgrzać olej i podsmażyć kurczaka (ok. 4 min), pod koniec obsmażania mięso posypać mąką i wymieszać. Dodać ziarna kukurydzy obkrojone z kolby oraz brokuły, chwilę podsmażyć.
Dodać makaron, podgrzać, następnie wlać sos hoisin i wymieszać, jeszcze chwilę podgrzać i zdjąć z ognia. Podawać z posiekanym szczypiorkiem.
Źródło inspiracji: kwestiasmaku.com
Twój komentarz