mgr Katarzyna Zawadzka
Gabinet Premium
10 Luty

Zupa porowa z klopsikami

Zupa warzywna z klopsikami z indyka. Pyyycha.

Składniki:

- 4 marchewki

- 2 pietruszki

- pół selera

- 3 białe części pora

- 4 średnie ziemniaki

- łyżka masła

- 400 g mięsa mielonego z indyka

- 1 jajko

- 1 l wody

- sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania: 

Marchew, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia, gotować na małym ogniu. Pora pokroić na plastry, dusić na maśle do miękkości, dodać do reszty warzyw. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, dodać do pozostałych składników. Do mięsa dodać jajko, wymieszać z dodatkiem soli. Formować malutkie klopsiki i wrzucać do zupy. Gotować razem ok 20 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Twój komentarz




POKAŻ