mgr Katarzyna Zawadzka
Gabinet Premium
18 Marz

Papryka faszerowana ciecierzycą, pieczarkami i suszonymi pomidorami

Przepis na bezmięsne danie z faszerowanymi paprykami.

Składniki:

- 3-4 papryki kolorowe

- 200 g ciecierzycy z puszki lub słoika

- 1 duża cebula

- 4 duże pieczarki

- 200 g passaty pomidorowej

- suszone pomidory kilka sztuk

- przyprawy

Sposób przygotowania:

Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekaną cebukę oraz pieczarki i podsmażyć do zarumienienia. Dodać ciecierzyce, suszone pomidory, pssatę pomidorową, przyprawy i poddusić. Papryki umyć, przekroić na pół, wydrążyć środek, a następnie faszerować ciecierzycą z dodatkami. Piec około 45 minut w 180 stopniach, do momentu, aż papryki będą miękkie ( na ostatnie 5 minut włączyć termoobieg).

 

Twój komentarz




POKAŻ