mgr Katarzyna Zawadzka
Gabinet Premium
02 Marz

Brownie z fasoli z suszonymi śliwkami

Czekoladowe brownie z nieoczywistych składników.

Składniki:

- 2 puszki czerwonej fasoli (w sumie 800 g), 500 g po odsączeniu

- 10 daktyli

- 5 łyżek kakao

- 3 łyżki miodu

- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

- 4 jajka

- 2 łyżki oleju rzepakowego

- 2 banany

- 10 suszonych śliwek

Sposób przygotowania:

Fasolę odcedzić na sitku i przepłukać wodą, odsączyć. Włożyć do miski z daktylami (bez pestek), kakao, miodem oraz proszkiem do pieczenia i zblendować. Dodać jajka i zblendować na gładką masę, pod koniec dodając olej rzepakowy i banany, i dalej blendować. Dodać posiekane suszone śliwki i wymieszać.

Otrzymaną masę przelać do tortownicy o średnicy ok. 20 cm i piec przez ok. 80 minut w 170 stopniach C. Wyjąć z piekarnika i ostudzić.

Twój komentarz




POKAŻ