Składniki:
- 300 g mięsa mielonego z indyka
- 1 średnia cebula
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
- przyprawa zioła włoskie (u mnie Kamis)
- przyprawa do kuchni włoskiej (u mnie Kamis)
- 10 g oleju rzepakowego
- 250 g passaty pomidorowej z bazylią
- 10 g przecieru pomidorowego
- 300 g makaronu
Sposób przygotowania:
Cebulę posiekać w kostkę i obsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju, dodać mięso mielone i pokrojony w cienkie plasterki czosnek, doprawić przyprawami. Smażyć, aż mięso przestanie być surowe. Dodać passatę i przecier pomidorowy. Dusić pod przykryciem około 5 minut. Jeśli sos będzie zbyt gęsty można dodać łyżkę wody z makaronu.
Podawać z ugotowanym makaronem.
Twój komentarz