mgr Katarzyna Zawadzka
Gabinet Premium
22 Marz

Pstrąg z grilla

Pomysł na obiad z grilla.

Składniki:

- 2 pstrągi

- 1 łyżka oleju rzepakowego

- 10 g masła

- 2 ząbki czosnku

- 1/2 pęczka świeżego koperku

- 2 plastry cytryny

- sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Opatroszonego i oczyszczonego pstrąga umyć i osuszyć. Z zewnątrz posmarować rybę olejem. Oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem wewnątrz i na zewnątrz. Do środka włożyć umyty koper, po plasterku cytryny, kawałki masła i plasterki czosnku.

Rybę można zawinąć sznurkiem/nitką, aby zawartość nie wypadała. Tak przygotowane pstrągi grillowanać na grillu po około 10 minut z każdej strony.

U mnie grillowane pstrągi podane z surówką i ziemniakami Hasselback.

Twój komentarz




POKAŻ