mgr Katarzyna Zawadzka
Gabinet Premium
15 Kwie

Czekoladowe ciasto z ciecierzycy

Sama nie wierzyłam, że może być aż tak pyszne. Czekoladowy smak, ukochane bakalie, wilgotność ciasta perfekcyjna.

Składniki:

- 240 g ugotowanej ciecierzycy

- 1 dojrzały banan

- 2 łyżki kakao

- 3 jajka

- 3 łyżki ulubionych orzechów (u mnie włoskie)

- 2 łyżki żurawiny

- 2 - 3 łyżki ksylitolu (spróbuj czy dla Ciebie jest wystarczająco słodkie)

- 1/2 łyżeczki sody

Sposób przygotowania:

Foremkę o wymiarach 12 x 22 wyłóż papierem do pieczenia. Wszystkie składniki poza żurawiną zmiksuj blenderem na gładką masę. Dodaj żurawinę i wymieszaj łyżką. Masę wylej do foremki i piecz 50 minut w 170 st (opcja pieczenia: góra/dół).

Twój komentarz




POKAŻ