Składniki:
- 3 sztuki dojrzałego awokado
- 200 g mięsa mielonego z indyka
- 140 g (mała puszka) fasoli czerwonej konserowej
- 1 średnia cebula
- 3 ząbki czosnku
- 100 g przecieru pomidorowego
- 30 g sera żółtego
- pęczek natki pietruszki
- sól, pieprz, papryka ostra i słodka do smaku, lub inne ulubione przyprawy
Sposób przygotowania:
Awokado przekroić na połówki i wyjąć pestki.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na patelni podgrzać olej i podsmażyć na niej cebulę, dodać czosnek i mięso mielone, smażyć około 10 minut. Dodać fasolę, przecier pomiodorowy, pokrojony w kostkę ser żółty, posiekaną natkę pietruszki i doprawić przyprawami.
Przygotowany farsz ułożyć w awokado w zagłębieniach po pestce.
Grillować na grillu lub piec w piekarniku około 15 minut.
Twój komentarz