mgr Katarzyna Zawadzka
Gabinet Premium
26 Sier

Awokado faszerowane mięsem mielonym

Pomysł na awokado z nieco innej niż zazwyczaj wersji .

Składniki:

- 3 sztuki dojrzałego awokado

- 200 g mięsa mielonego z indyka

- 140 g (mała puszka) fasoli czerwonej konserowej

- 1 średnia cebula

- 3 ząbki czosnku

- 100 g przecieru pomidorowego

- 30 g sera żółtego

- pęczek natki pietruszki

- sól, pieprz, papryka ostra i słodka do smaku, lub inne ulubione przyprawy

Sposób przygotowania:

Awokado przekroić na połówki i wyjąć pestki.

Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na patelni podgrzać olej i podsmażyć na niej cebulę, dodać czosnek i mięso mielone, smażyć około 10 minut. Dodać fasolę, przecier pomiodorowy, pokrojony w kostkę ser żółty, posiekaną natkę pietruszki i doprawić przyprawami.

Przygotowany farsz ułożyć w awokado w zagłębieniach po pestce.

Grillować na grillu lub piec w piekarniku około 15 minut.

Twój komentarz




POKAŻ